19 Mart 2009 Perşembe

BUDUNCULAR VE DİN

Buduncular, bazı Kürtçü veya ABD-Arap işbirlikçisi kesimlerin iddia ettiği gibi Şamanist değillerdir. Türk Milletinin %99'u gibi müslümandırlar.

Ancak Şamanizm bizim eski dinimiz ve kültürümüz olması dolayısıyla saygı gösteririz. Bütün eski Türk inançları veya gelenekleri gibi "KÜLTÜREL OLARAK" bilinmesi ve yaşatılması taraftarıyız. Ancak ne Şamanistiz, ne de kimseyi Şaman yapma derdindeyiz.
Ancak maalesef Buduncu adını kullanan bazı Türlük düşmanları, bu isimle İslama saldırmakta; bu çirkin saldırılar ise Buduncu camiaya mal edilmektedir. Bu ise bize büyük üzüntü vermektedir.
Şunu belirtmeliyiz ki, Türkçü Toplumcu Budun Derneği üyeleri dışında, kendine Buduncu diyenlerin hiç bir eylemi bizim için bağlayıcı değildir; ve bizimle de ilgisi yoktur.

Buduncular, her tür dini inanca istisnasız saygı duyar. Bu bağlamda yüzyıllardır yayılmasında ve yaşatılmasında en çok emeği gecen millet olan Türklerin büyük kısmının benimsediği İslam pek tabi saygı duyduğumuz ve diğer tüm dinler gibi kişilerin vicdanlarına bıraktığımız dini bir konudur.

Ancak TTBD`de birleştirici bir unsur Türk`lük, Türk soyu olduğundan islamın bu açıdan Diğer dinlerden hiç bir farkı yoktur. Buna ek olarak TTBD kesin ve katkısız LAIKTIR. Başbuğ Atatürk´ün en önemli miraslarından laiklik bağlamında kişinin din ve vicdan meseleleri siyaset ve ülke yönetimine karışmadığı, diğer insanların haklarına direk ya da endirekt olarak tecavüz etmediği sürece tartışılamaz bir özgürlük hakkı vardır. İlkesine kayıtsız şartsız ve din ayrımı yapmadan inanıyoruz.

Burada sorun olan ve halkımızın bir bölümünün yanılsamaya düştüğü konu şudur. İnsanimizin İslami yorumlama ve anlama şekli. İslam adına Arap kültürü dayatılıyor, bilerek ya da bilmeyerek kendi özünden uzaklaşıp Arap kültürünü benimsiyorsa buna karşıyız. Keza aynı vahim durum Hıristiyanlık, Musevilik vb. dinler içinde geçerlidir.
İnsanlarımız hangi dine mensup olursa olsun nasıl inanırsa inansın, birleştirici unsur Türklüktür.