19 Mart 2009 Perşembe

TÜRKÇÜ TOPLUMCU BUDUN DERNEĞİ


Türkçü Toplumcu Budun* Derneği (TTBD) çalışmalarına 1996 yılında İzmir’de başlamış 1999 yılında da resmen kurulmuştu.

Ancak 6 Mayıs 2005’te İzmir’de düzenlediği “Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun” Eylemi’nden sonra vatan haini ve işbirlikçilerin teşvik ve deteğiyle TTBD hakkında kapatma davası açıldı; ve Dernek 2007 yılında resmen kapatıldı.

TTBD´nin; Türkiye Cumhuriyetinin bayrağı altında üst kimlik olarak Türklüğü kabul eden, Türkiye’nin bir ULUS DEVLET olduğunu kabul eden ve saygı duyan hiç bir kişi ya da topluma karşı "Hiç bir suretle muhalefeti ya da tepkisi yoktu!"

TTBD, Bu gün Türkiye Cumhuriyetini bölmek isteyen, Türk Askerine, Türk Polisine, Türk Devlet Memuruna silah doğrultan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait gördüğü her şeye düşman olan PKK ve onun benzeri terör örgütlerini destekleyen herkese, her guruba açıkça karşıdır. TTBD bir Kürt sorunu olduğunu kabul etmiyor, Kürt sorunu yaratılmak istendiğini savunuyordu.

Beyaz Irk Budunlarının Üstünlüğüne ve bu Budunların en asili olan Türk Irkının korunmasına, iktidarın ise hırsız ve çapulculardan alınarak Üstün İnsanların eline verilmesi gerektiğine inananlardan meydana gelmiş bir oluşumdu.

Laik, Toplumcu (Halkçı) bir sosyal düzen ve Ulus Devlet idealinin yılmaz takipçisi olan Türkçü Toplumcu Budun Derneği, İstiklal Mahkemelerinin yeniden kurularak “Hain ve İşbirlikçilerin” yargılanması gerektiğini her fırsatta dile getirmişti.

Türkçü Toplumcu Budun Derneği, Arap ve Batı Kültürü arasında sıkışmış Türk Milletini yeniden Türkleştirmek ve Türk giyim, sanat ve sosyal adabı geliştirmek yolunda da çalışmalarda bulunuyor ve topluma “Türk Gibi Ol Yeniden” diyerek unutulmuş Gerçek Türk Kültür ve Töresini, Ziya Gökalp’in Türkleşmek ideali ve ULU ÖNDER ATATÜRK’ün Türkleşme Programını Türk Halkına yeniden hatırlatmaya çalışıyordu.

İslam Kültürü diye Arap Kültürünü; modernleşme diye de Batı’nın Kapitalist Kültürünü benimseyen bugünün Türklerini uyarmak, TTBD’nin başlıca önceliklerindendi.

Türkçü Toplumcu Budun Derneği, kapatıldığı dönemde hazırda 25 il ve 3 Avrupa ülkesinde bildiri dağıtacak kadar güçlüydü.

Genel Başkanlığını Cenk Tozkoparan’ın yaptığı hareket, Türkçülüğe ve Türk Milliyetçiliğine yeni bir soluk getirmiş ve Türkiye’de ikinci bir Türkçü yükselişin fitilini ateşlemiştir.

Bugün TTBD kapatılmış olsada Türkçü ve Üstün İnsancı düşüncesi Buduncuların zihinlerinde ve kalplerinde varlığını sürdürmekte ve Buduncular Türk Milletine hizmet etmeyi sürdürmektedirler.

*BUDUN: Eski Türkçe’de Ulus. Aralarında ırk(kan) dil, vatan ve tarih birliği bulunan insan topluluğu.